Menu

Hengstenhouderij

De hengstenhouderij van Mérenscentrum biedt u drie goedgekeurde dekhengsten aan. De dekhengsten zijn ingeschreven in het Mérensstamboek en goedgekeurd volgens de procedure vereist door het stamboek. Onze dekhensten voldoen aan de rasstandaard. De dekhengsten zijn beschikbaar voor dekdienst. Neem contact op voor een afspraak.

DEKHENGSTEN IN DE HENGSTENHOUDERIJ

Mérenscentrum biedt de volgende hengsten ter dekking aan:

KIROV DE L’ABATCH

Kirov de l’Abatch is het paard waarmee de passie voor het Mérens paard is begonnen. In lijn met de rasstandaard heeft Kirov een diepzwarte vacht, goede bouw met flinke manen en volle staart. Het paard heeft ongelooflijk veel charisma en is regelmatig op de beurs ingezet om het ras te verdedigen. Bovendien is hij heel regelmatig dressuurmatig gereden en toont hij veel kwaliteiten als leerpaard voor de klassieke dressur. Kirov is raszuiver, goedgekeurd en stamt van een goede bloedlijn. De vader van zijn vader, Nogarède de L’Oum, werd vier keer kampioen en suprême kampioen in 1983. Kirov toonde zelf zijn potentie toen hij in 2006 ‘Champion senior’ in Bouan (FR), werd.

OCEAN DE L’ ABATCH

In 2006 werd hij goedgekeurd als dekhengst. Het paard is een rastypische Mérens met een stevige bouw, volle manen en meegaand karaker. In 2010 werd hij “Champion suprême sénior”, Bouan (FR). Ocean heeft bewezeneen betrouwbaar en werklustig paard te zijn. Zowel onder het zadel, in menen, dressuur en crosscountry, als voor de koets . Het is bij uitstek een ongelofelijk goed koetspaard. Ocean loopt in tandem als voorpaard en is onze leader in de vierspan. Bovendien denkt hij met de menner mee, waardoor hij geen kegels meeneemt.

TORRENT L’ABATCH

Torrent heeft ongelooflijk veel uitstraling en werklust. Hij bracht nieuw bloed in onze fokkerij. Het paard is regelmatig dressuurmatig gereden. Hij loopt samen met Ocean in dubbelspan en in vierspan. Zijn bouw is subliem en het was dus ook geen verrassing dat hij in 2015 kampioen senior werd. Hij heeft de kwaliteit van het klassieke rastype, gecombineerd met de kwaliteit van het sporttype: zijn rug is breed en voldoende gespierd en zijn hals is lang en goed geplaatst. Bovendien heeft hij zware ledematen en goed ontwikkelde, sterke gewrichten. Zijn onderbenen voor zijn uitstekend gespierd en achter heeft hij mooie lange broekspieren. Hij heeft een zeer expressief hoofd met volle manen die hij erfde van zijn vader Darius Fantilhou. In gebruik is hij relatief eenvoudig. Zijn moed en openhartigheid maken hem tot een fijn paard.

Geïnterresseerd in één van onze dekhengsten of in de merries van Mérenscentrum? Onderaan Hengstenhouderij en Fokkerij vindt u een uitgebreidere geschiedenis van onze dekhengsten, inclusief foto’s, en informatie over onze fokmerries.

Contacteer ons

Zie ook