Menu

Opleidingscentrum

Mérenscentrum heeft een opleidingscentrum voor jonge menpaarden. Hier worden ook extra activiteiten zoals equicoaching georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan een teamuitje, maar ook aan individuele ruiters.

OPLEIDINGSCENTRUM VOOR MENPAARDEN

Mérenscentrum biedt training en africhting voor jonge menpaarden. Het trainen en africhten doen wij zowel met onze zelfgefokte paarden als met paarden van derden. Neem contact op voor vragen over het opleidingscentrum of voor het aanmelden van uw paard.

Wij bieden u de volgende mogelijkheden voor het opleiden van uw (groene) paard:
– Opleiden voor de wagen (enkelspan of dubbelspan)
– Vertrouwd laten worden met het verkeer
– Opnieuw africhten van reeds beleerde paarden

De training van de paarden vindt plaats in een zeer ontspannen sfeer. Daarnaast worden de paarden rijtechnisch afgericht. Het beleren van een paard duurt gemiddeld vier tot zes weken, afhankelijk van wat het paard moet worden aangeleerd. Het is mogelijk om bij de training aanwezig te zijn en samen met uw paard begeleid te worden. Uw paard kan gedurende de trainingsperiode bij Mérenscentrum gestald staan.

EQUICOACHING

Wilt u samen met een paard tot rust komen? Dan is equicoaching echt wat voor u. Het omvat het woord equi dat staat voor paard en de term coaching. In deze vorm van begeleiding gaat u samen met onze paarden op zoek naar de kracht in uzelf. Paarden laten zich niet door een eerste indruk leiden, maar zullen steeds eerlijk blijven reageren op uw gedrag. Hierdoor ontstaat een leerproces wat in de interactie met andere mensen niet mogelijk is. De interactie met paarden stelt u in staat om erachter te komen of uw gevoelens, gedachten en acties op één lijn zitten. Door middel van de juiste houding en vraagstelling coachen wij u of uw team naar de goede oplossing voor veel problemen, zoals vastgeroeste gedragspatronen.

Equicoaching is een uitstekend middel om de kracht van het paard in te zetten om iets over uzelf of uw team te leren. De training is geschikt voor individuen, gezinnen of bedrijven. De sessies worden op maat gemaakt, zodat u altijd de training krijgt die past bij u of uw bedrijf. Equicoaching wordt ingezet bij onder meer:

  • assertiviteitstraining
  • teambuilding
  • opvoeding
  • relatie-bemiddeling
  • communicatie trainingen
  • commerciële trainingen

Contacteer ons

Zie ook