Menu

Paardenfokkerij

Mérenscentrum is een paardenfokkerij, eigendom van Bvba De Meuter- Oltmans uit Ternat, gelegen aan de rand van Brussel. Naast de hengstenhouderij, waarmee het Mérenscentrum is begonnen, verzorgen we ook een opleidingscentrum en activiteiten in het koetshuis, alles met een passie voor het prachtige Mérens paard.

Hoe het begon

Onze geschiedenis begon met ons eerste bezoek aan de Franse Nationale keuring van Bouan in 2002. We waren onder de indruk van alle demonstraties en voornamelijk van een gespan met vier goedgekeurde hengsten. Daar hoorden wij dat Mérenshengst Kirov te koop stond. Fokker Alain Bares zag zich genoodzaakt zijn hengst van de hand te doen, omdat hij nieuw bloed moest invoeren in zijn foklijn. Kirov beviel ons direct. Het is dan ook een prachtige hengst. We waren echter niet de enige belangstellende. Een week na de keuring namen we contact op met Alain Bares om te vragen of Kirov nog te koop stond. Het antwoord was ja. Toen was onze beslissing snel genomen.

Deze aankoop was geen berekend project dat ondersteund was door studie of raskennis. Nee, deze aankoop was een ‘coup de foudre’, wat zoveel wil zeggen als ‘liefde op het eerste gezicht’. Hoewel wij altijd al in de paardenhouderij zaten, beseften wij ons pas op een later moment wat het Mérensras te bieden heeft. Het is een paard met een prachtige basis: een expressieve verschijning, een zacht karakter met een fundamentele bloedlijn. Het Mérens stamboek telt maar liefst veertig leden en driehonderd paarden.

De geboorte van de paardenfokkerij

Toen we van Frankrijk terugkeerden naar België hadden we het Mérensvirus al goed te pakken. We namen niet alleen Kirov, maar ook met een volle- en een halfbroer van Kirov, alsmede een bloedmooie driejarige merrie mee. Die laatste werd vierde in haar categorie op de nationale keuring. De fokkerij was geboren.

Wat heeft merenscentrum u te bieden

  • Hengstenhouderij en fokkerij
  • Opleidingscentrum
  • Koetshuisverhuur
  • Koetsverhuur
  • Paarden te koop
  • Paardenhotel

Contacteer ons

Zie ook